Over Nautiek

Mission statement

Nautiek Trainingen biedt een totaal pakket veiligheid aan boord van binnenvaart(passagiers)schepen. Door een zeer praktische maar ook betaalbare werkwijze zorgen wij voor de veiligheid aan boord van uw schip.

Nautiek Trainingen wil niet alleen uw leverancier zijn maar vooral uw partner voor veiligheid aan boord van uw schip. Door deze persoonlijke benadering is de door ons geleverde veiligheid van een zeer hoog niveau.

Een stukje historie
In 2005 werden de eerste voorbereidingen getroffen om goed en verantwoord van start te kunnen gaan. Na het verkrijgen van de nodige erkenningen door de Inspectie Leefomgeving en Transport werd eind 2005 de eerste opleiding aan boord van een binnenvaartpassagiersschip verzorgd. De jaren daarna heeft Nautiek Trainingen zich ontwikkeld en inmiddels verzorgen wij in geheel Europa opleidingen en leveren wij veiligheidsproducten aan boord van binnenvaartschepen.

Unieke wijze van certificeren
Nautiek Trainingen heeft geheel in eigen beheer maar wel volgens de richtlijnen van het ROSR een veiligheidsboekje ontwikkeld waarin wordt vastgelegd welke veiligheidsopleidingen de bezitter heeft gevolgd.

Daarnaast heeft Nautiek Trainingen een unieke wijze van certificeren. Met dit unieke concept kunnen de instructeurs van Nautiek Trainingen direct na afloop van de opleiding en nog aan boord van het schip de certificering in orde maken. Hierdoor beschikt de klant over direct inzetbaar personeel en hoeft men niet onnodig lang te wachten op de certificering.